Home / Over Thorn / Nieuws / Recensie van het Jaar van het Licht evenement 2015

Recensie van het Jaar van het Licht evenement 2015

  • Review of the Year of Light event 2015
  • Review of the Year of Light event 2015
  • Review of the Year of Light event 2015
  • Review of the Year of Light event 2015
  • Review of the Year of Light event 2015
  • Review of the Year of Light event 2015
  • Review of the Year of Light event 2015
Jun 16, 2015

In april, ter gelegenheid van het Internationale Jaar van het Licht dat door de Verenigde Naties is uitgeroepen, organiseerde de Zumtobel Group een groots evenement in het hoofdkantoor in Dornbirn en in het Bregenz Festspielhaus. Er werden 950 gasten uit 27 landen uitgenodigd voor een programma van inspirerende lezingen, en een presentatie van productinnovaties. Bovendien werden de winnaars van de Zumtobel Group Award voorgesteld.

Het uitgebreide programma bestond uit inspirerende lezingen op het gebied van kunst, architectuur, wetenschap en technologie, de wereldpremière van de allerlaatste productinnovaties evenals een galadiner waarbij de winnaars van de Zumtobel Group Awards 2014 werden voorgesteld.

Ongeveer 950 klanten en partners kwamen samen in het Bregenz Festspielhaus, en vonden inspiratie in een grote verscheidenheid aan lezingen rond het onderwerp licht. Olafur Eliasson opende de cyclus met zijn indrukwekkende speech met de titel “Light is Life”, waarin de artiest zich richtte op het belang van licht voor mensen, en zijn eigen ervaring met licht in de context van zijn werk bracht. Antwoorden op het gebied van architectuur en stedelijke planning voor het stadsleven in Latijns-Amerika werden gegeven door Hubert Klumpner, medeoprichter van architectenbureau de Urban-Think Tank (U-TT) in Caracas en professor in architectuur en stedelijke ontwikkeling aan de ETH in Zurich. De neuromarketingexperts van Gruppe Numphenburg, Dr. Hans-Georg Häusel en Bernd T. Werner gaven inzicht in het functioneren van het menselijk brein. Ter afsluiting behandelde Karl Jónsson, IoT architect bij Tridonic, de onderdelenfabrikant binnen de Zumtobel Group, het onderwerp “The Internet of Things (IoT) and Lighting beyond Light". Hij legde de nadruk op de technologische opties van netwerken en hun effect op licht en personen. Het brede scala van onderwerpen dat werd gepresenteerd toonde een gedegen analyse van het respectievelijke technische domein.

In de 1620 vierkante meter tellende wereld van verlichting in de vestiging van de nieuwe productielocatie in Dornbirn demonstreerde Thorn de belangrijkste nieuwe producten voor het voorjaar van 2015. De nieuwe buitenverlichting Urba, FleXity en Zoar en de nieuwe binnenverlichting Chalice, Chalice Pro en Omega Pro en daarnaast nog enige andere producten werden gepresenteerd. Bovendien toonde Thorn een 3D-model van de online applicatie Smart City. Het 3D-model brengt de online ervaring die voor het eerst in 2012 werd geïntroduceerd tot leven. Het is ontwikkeld om het gemakkelijker voor klanten te maken om stadsverlichting te visualiseren en omvat echte casestudies en aanbevelingen betreffende de meest energiezuinige producten voor elke toepassing.

Voor nadere informatie over het Smart City Model klikt u hier.

← Terug naar overzicht