Home / Over Thorn / Nieuws / Nieuwe verlichting voor standbeeld van prins-gemaal

Nieuwe verlichting voor standbeeld van prins-gemaal

  • A bright future for the Prince Consort statue
  • A bright future for the Prince Consort statue
  • A bright future for the Prince Consort statue
  • A bright future for the Prince Consort statue
May 12, 2014

Het standbeeld van de prins-gemaal in Holborn Circus ziet er beter uit dan ooit dankzij een uitgebreid restauratieproject en een ultramodern verlichtingssysteem van Thorn Lighting.

Het team van Thorn gebruikte koud witte LED’s om het onderste deel van de sokkel te verlichten en de structuur van het steenwerk te benadrukken. Het bovenste deel van de sokkel en de figuren worden verlicht met warm witte LED’s om het detail en de kleur van de bronzen reliëfs duidelijk te doen uitkomen.

Jim Ashley-Down, Architectural Outdoor Lighting Key Account Manager van Thorn Lighting vertelt: "Hoge standbeelden zoals dit zijn moeilijk te verlichten zonder schaduw te creëren of een deel van het detail in het bronswerk te verliezen. En we moesten de integriteit van het beeld respecteren, dus we konden geen armaturen aan de figuren of de sokkel bevestigen. Het is mij een groot genoegen te kunnen melden dat we voor al deze uitdagingen een oplossing hebben gevonden waarmee het standbeeld nog beter tot zijn recht komt, zonder schittering voor automobilisten of nabijgelegen gebouwen."

Om het standbeeld van de prins-gemaal effectief te verlichten, gebruikte Thorn zijn Mica armaturen en Thorn Band armaturen, die in de grond rondom het beeld zijn ingebed. Verder werden Hess by Thorn bolders gebruikt om extra verlichting te bieden, en om het standbeeld fysiek te beschermen.

Het monument, dat voorheen in het midden van Holborn Circus stond, belemmerde vroeger het zicht van automobilisten. Het werd op 29 april op zijn nieuwe, veiligere plek op het trottoir van Holborn Circus onthuld door Fiona Woolf, burgemeester van Londen.

Voor meer informatie over Thorn Lighting en onze ervaring met het verlichten van belangrijke gebouwen en monumenten kunt u contact opnemen met uw plaatselijke verkoopteam.

← Terug naar overzicht